Máte rádi dobré jídlo, ve kterém nesmí chybět maso? Vyzkoušejte masový speciál Babicovy dobroty, kde vás naučí vařit tradiční český guláš, bramboráky i ryby. Uvidíte, že není řízek jako řízek, a na závěr se dostane i na těstoviny a zeleninu. Tak neváhejte a nechte se inspirovat spoustou lákavých receptů.
DVD 2 - Masový speciál
1 - GULÁŠ Vaříme starý dobrý guláš s šéfkuchařem u paní Jany Vachuškové z Prahy, plus pár dobrých nápadů a vychytávka s řízečky. Šunková rolka s gulášem + opečené brambory, jako příloha Ragů s kuskusem. Tajný recept: Kuřecí nugety s letním salátem.
2 - BRAMBORY V hlavní roli brambory s šéfkuchařem Jirkou Babicou a paní Hanou. Pozor – velká bramboráková show! Bramborák (dva způsoby), různé druhy zapečených brambor, tajný recept: Tymiánové brambory se špenátem a olivami.
3 - ŘÍZKY Šéfkuchař Jirka Babica zatopí s paní Annou pod řízkama, zavoní Havají i Bretaní a přidá tečku z Asie. Havajský řízek, Vepřový řízek s bretaňskými lusky, tajný recept: Nudličky po Asijsku.
4 - ZELENINA Lečo paní Ivany. Dáme si také Rattatouile a recept turecké maminky. Rattatouile, Brokolice v sýrové omáčce s vejcem, Tajný recept: Zelenina turecké maminky.
5 - TĚSTOVINY Domácí fleky na šunkofleky od paní Zdeny, plus italská inspirace. A kousek špeku na konec. Lasagne, Canelone, Tajný recept: Špeková placička.
6 - RYBY Rybí hody. Pečený čerstvý pstruh od paní Svatušky z Krnova u Opavy. Šéfkuchař Jirka Babica nabídne lososa v listovém těstě, rotbarsh a pálivou mexickou inspiraci. Rotbarsh – okouník mořský, tajný recept: Rybí ragú s chilli a guacamole.
Hrají: Jiří Babica
Zvuk: 2.0 čeština
Titulky: pro neslyšící čeština
Délka filmu: 164 min